Ειδήσεις

Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

Pesto Κάπαρης

150 γρ κάπαρη στο αλάτι
200 γρ. λευκή αμυγαδαλόψυχα
10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
τα φυλλαράκια από 2-3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
τα φυλλαράκια από 4-5 κλαράκια μαϊντανό
50 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξαρμυρίζουμε την κάπαρη με μπόλικο τρεχούμενο νερό. Μετά τη βάζουμε και σε λίγο χλιαρό νερό για να ξαρμυρίσει καλύτερα. Κατόπιν την τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με τα αρωματικά φύλλα, τα αμύγδαλα, το πιπέρι και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Όταν δημιουργηθεί μια συμπαγής και λεία πάστα προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και στο τέλος προσθέτουμε λίγο από πάνω για να την καλύψουμε και να διατηρηθεί. Θα την τοποθετήσουμε στο ψυγείο και θα περιμένουμε να “δέσουν” τα υλικά για τουλάχιστον ένα 24ωρο.
Τη χρησιμοποιούμε σε σαλάτες, μπρουσκέτες, μακαρονάδες κλπ.

www.facebook.com/tomelissidelicatessen/photos...